Lite om mig själv...

Jag är 43 år, bor i Mariehamn med tre grabbar som är 19, 16 och 14. Mitt arbete går mest ut på att "vända papper och sitta vid datorn"  som motvikt till det, behövs ju lite kreativt när jag kommer hem. Jg har alltid tyckt om att vara kreativ. När jag var ung virkade jag massvis med dukar, stickade tröjor o sånt.

När jag fick barn, stickade jag förståss massor och sydde alla deras mjukisdräkter. Det var skitskoj. Det gick ju så fort när det var så små stycken att sy ihop. Nästa projekt var ju eterneller....vem har inte sysslat med sådant???

Följande blev att gipsa. Där föll jag pladask och fixade massor, stöpte, målade och njööt. Jag kunde sitta hur länge som helst med en pytte liten gips gunghäst och måla alla småa detaljer, som sedan blev ett  julgranspynt. Och jag stöpte änglar i parti och minut...härliga tider ...

Efter det har mycket hänt i mitt liv, jag har brutit upp ur ett förhållande och börjat på nytt med allt vad det innebär. Både tufft och härligt om vartannat har det varit. Men jag är en tuff brud som aldrig ger upp och när jag ser mina killar idag är de världens mysigaste!! Jag har lyckats!! :)

Jag började fundera  vad jag egentligen vill göra för kreativt. Sökte med ljus och lykta överallt tills det här med stämpling dök upp hos mig. Tack vare Mari!  Hennes syster är min f d svägerska och hon gav ett presentkort till en stämplingskurs som Mari höll. Jag tror att det så det började.

I alla fall blev jag eld och lågor!!! Nu skulle det stämplas - och jag var till panduro och handlade massor! Det här  hände för ett par år sedan när det inte var så många ännu som gjorde kort o sånt. Nu har det exploderat med scrapbooking m m ....

Min önskan är att få mera tid för min hobby, ofta är det mycket att göra hemma, Det ska handlas, förberedas middagar, promeneras osv. Så jag orkar inte så mycket som jag skulle vilja...tyvärr..

Förresten....det här är jag :)

image45

Skåpmat...igen :)

Jag gillar verkligen att stämpla och designa egna kort och jag lagar alltid kuvert som hör till kortet. Här är ett gammalt kort med tillhörande kuvert

image35



image36


och ett par till

image37


image38


Morsdagskortet från maj 07

image39


Födelsedagskort till två av mina väninnor

image40


image41


En grabb som fyllde år fick det här.

image42



Det här är två plåtaskar som jag försökt  få lite "altered", resultat tyckte jag blev helt ok för att vara första gången :)

image43


image44


Härliga bilder from hometown

Eftersom jag inte kan ladda upp mina foton som jag har i kameran. Ja tror att det är något med sladden man kopplar i kameran och sedan i dator. Först min dator och nu min kamera...suck..

Men här kommer i alla fall en härlig bild på en gammal dörr. Denna finns precis inne i centrala staden.



image27



Den här vita luckan är oxå fin...


image28


Jag har en förkärlek för vackra portar, dörrar och fönster...lite retro är ju den här...

image29


Från dörrar till växter..
Den här apeln finns hos min vän. Härliga rosa färger..

image31


Vad vore livet utan - tulpaner?

image32


image33

image34


Grattis Kevin!

Min kära son, du fyller 16 år idag! Kaffe med tårta blir det nästa vecka för du jobbar ju i kväll. Hoppas du får en trevlig kväll.
Kära son, du börjar just nu en ny fas i ditt liv, högstadiet är över och du ska börja på din yrkesutbildning. Du ska bli kock! Det kommer att passa dig ypperligt! Du är så upptagen med dina kompisar och ditt band - jätte kul för dig MEN du glömmer så gärna att städa ditt rum. Det är ju sååå tråkigt. Varför ska man göra tråkiga saker?? Säg det men så är livet.
Kära son, kram på dig !

Tillbaka från Danmark!

Nu är semestern slut, tyvärr! Började jobba igår och det var inte så kul för sommaren har ju inte hittills varit så bra. I lördags kom jag hem från Fredrikshamn. Victors Dana-cup (fotis-turnering) gick hyfsat. Det var så spännande emellanåt och vi mammor och pappor hade förståss heja-ramsor med för att heja fram vårt IFK-lag!

Vädret var ju inte det bästa där heller. Vid varje match så regnade det. Grabbarna och de båda tjejerna som spelar med i laget, var alltid dygnsura. Det blåste mest hela tiden och solen lyste med sin frånvaro. Tur nog hade jag packat ner en gammal fleece-tröja, den kom väl till användning,
Vi gjorde en utflykt, upp till Skagen och det var helt underbart där. Plockade stenar och lite sand till minne därifrån, längs stranden. Jag önskar att få fara dit igen.

Jag hittade en favorit inredningsbutik som jag köpte några fåglar ifrån. Foton kommer framledes....

Jag trodde innan jag for att det skulle finnas massor med inredningsbutiker i Fredrikshamn men så var det tyvärr inte. Jag är så förtjust i dansk inrdening, t ex villa collectionoch lene bjerre går inte av för hackor. Ska försöka lägga in en länk få nu se om det går, jag är ju inte alls haj på det här ännu.

http://www.lenebjerre.dk/00011/00173/

Vi åkte upp hela natten från Danmark och tog ålfen hem på lördag morgon. Jag kan säga att vi alla var rätt möra efter resan och det var såå skönt att komma hem. Borta bra men hemma bäst!



Idag regnar det!

Vaknade upp hos min vän ute på landet, av att det regnade. Vi var till hans grannar igår kväll och satt på deras altan och hade  det trevligt. Vi kom hem runt ett snåret. Min vän har haft otur att få översvämning i sin källare då när det regnade så där mycket i maj. Nu är allt utslitet, bara lite golv till som ska pikas ut. Så han kommer att få en helt ny källare. Troligtvis tar det många, många månader ännu innan det blir torrt där nere.

Jag blev helt pysselgalen i går och fixade på min altered book som jag länge hållit på med. Vi får allt se när den blir klar. Men det  är meningen att det ska vara ett långtidsprojekt. Dessutom gjorde jag lite annat pyssel som jag kommer att lägga in här när de är klara.

Nu middag!



I`m a trash hunter!

Jag älskar att gå på loppisar och fynda. Jag kommer att lägga upp bilder och skriva lite om mina fynd allt eftersom jag hinner.

Dessa spel har jag samlat in på olika loppisar i vår och senast i veckan sprang jag på bingo-spelet som jag länge letat efter. Jag blir helt upprymd när jag äntligen hittar det jag söker. Dessa kommer jag att slakta och använda inom bl.a scapbooking.

image23



De här gardinerna hittade jag oxå här i veckan för 7 euro! Älskar den här rosa färgen kombinerat med svarta blommor..underbart till mitt sovrum!

image24


Dessa två olika slag av kaffekoppar har jag fyndat på olika ställen för ett par år sedan. De till vänster älskar jag, de är små mocka koppar. Eller varför inte till esspresso? De till höger är bavaria, som man kanske även kan dricka te i. Visst är de ljuvliga???

image25

Så länge jag kan minnas har jag älskat gamla saker och ting. De har en "själ" och säkert en historia bakom sig. Tänk om föremål kunde berätta.

Den här brickan finns i mitt vardagsrum. Karaffen som tyvärr inte syns så bra är oxå loppisfynd.
Brickan är i trä med utsirat mönster  och en blomma i mitten i guld. Den är jätte fin i verkligheten, tyvärr
kommer den inte till sin rätt här på bilden. Undrar vad den kunde berätta....

image26

Här är några LO:n till...

image19


image20

image21


Dessa gjorde jag innan min semster.

Och några tags...

image18


Himla kuliga att göra!

Här kommer lite skåpmat

image3




image4


image5


image6


image7


image8


image9


image10


image11


image12



image13


image14


image15



image16


image17


Det här är LO:n som jag gjort tidigare. Jag ska vid tillfälle ladda upp nyare och sedan kommer jag efter hand att sätta in nya. Just nu är det inte tid att scrappa eller pyssla. Mycket annat ska hinnas med MEN snart har vi en låång höst...och då kommer jag att ge järnet..

Kolla vilken underbar reklam!

image2

Ja älskar denna vägg i Mariehamn! Detta är kult! Eller hur??

Nu gick det upp ett ljus...

Nu fattar jag hur det går till att få till rätt kategori...herregud jag skyller på solen...må väl!!

En dag på stranden!

Idag har jag o min vän varit på stranden. Men badkruka som jag är...simmade jag inte..hm... Jag har gjort massor hemma. Ordnat om i mitt sovrum, bykt en massa tvätt, lagat fläderblomssaft o hängt upp nya gardiner i mitt sovrum och i köket. Har en massa ideér hur jag skulle vilja ha det men just nu säger plånboken NEJ!

På måndag åker jag till danmark med yngsta grabben på dana-cup. Fotis.
Det ska bli skoj, jag har aldrig varit där, vi får hoppas vädret håller i sig :).

Sitter och skrapar mig i huvudet hur jag ska kunna "länka" till en viss kategori som jag lagt upp, typ loppisfynd. Är det nån som vet? Tar tacksamt emot hjälp...ifall någon råkar läsa min blogg...

Måndag o jag är tillbaka..

Efter två härliga veckor i skärgården är jag tillbaka i "getto". Nu är det mycket att ta hand om. Min fisk, bling-bling gick och dog. Men han mådde risigt redan när jag for. Så jag kan inte klandra grabbsen som var kvar här  i stan.

Återkommer när jag hunnit reda upp mitt hem...hm...


RSS 2.0