Liten bukett...

...av vallmo blommor blev det till min väninna när hon fyllde år.

Stämplarna har jag haft ett tag men inte hunnit stämpla med. Nu fick jag ett utmärkt tillfälle att prova dem.  Det passande trädgårdspappret kommer ur ett block jag köpt på Tiimari för länge sedan. Jag använde inget tejp utan stansade fast för att få lite råare känsla.
En grabb fick följande kort.  Köpte organza på metervara och stämplade rakt av på det. Lite grabbigt sådär....och inget tjafs...
Tiden rinner iväg! Nu är det mycket. Alla helger är uppbokade med en massa roligheter. På lördag ska jag på 40-års bjudning. Sari fyller 40 i morron! Grattis "syster-yster"!
På söndag är det konfirmation. Min underbara guddotter Emma blir konfirmerad! Jag har köpt en fin present till henne direkt från mitt hjärta. Jag hoppas hon gillar den!

Nästa helg är det överrasknings pary! Återkommer ev till den eftersom personen ifråga inget vet ännu...
Helgen efter den är det vi på vårt jobb som ska sammanstråla en söndag e m och äta lite gott och sedan heja fram IFK Mariehamn till en seger i ligan!! Heja IFK!!

Eckerö vår mässa!


Jag var och sålde mina Envirosax-shopppingkassar förra helgen på Eckerö Vår Mässan. Det var första gången för mig att sälja på mässa, det blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig men nu är jag en erfarenhet rikare. Det är alltid trevligt att vara ute och träffa sina kunder. Många gamla kunder kom och fram och pratade, några köpte flera kassar, av alla fick jag 100 % bra feedback.

Här kommer lite foton.

Min plats på torget! Till vänster fanns Eckerö jakt- och fiskemuseum och till höger om mig Britt-Marie Sundqvist som sålde bröd, munkar och mjöd.
Massor med härlig färger! Vilken är din favorit? Min favorit just nu är nr 4 från vänster på övre raden.
Mina kassar var med på modevisningen! Dessutom var ålanstidningen och pratade med mig! Alltid bra med gratis reklam!En utmärkelse!

Vilken vecka jag haft!
Först vann jag en utlottning hos Helena och nu har jag fått en utmärkelse av huset på landet!!

Tack så jätte mycket! Så gulligt av dig!
Nicole har en underbar nätbutik som man bara måste besöka och inhandla en massa härliga inredningprylar!
Jag vill skicka den här utmärkelsen vidare till 3 finlandssvenska tjejer som inspirerar mig otroligt mycket med sina underbara bloggar. Jag läser dem regelbundet. Ingen inbördes rangordning.

fru skrot

kamomillas villa

amalias hem

Jag Vann!!

Tack Helena!

Jag vann blog-candyn i förra inlägget!
Första gången jag vunnit och jag är ödmjuk tacksam! Nu har Helena utmanat mig att göra något av hennes utlottning! Så, kära vänner återkom inom kort!

Tack ännu en gång Helena!

Annars...bara trött.-.-

och inget riktigt händer på den kreativa sidan just nu. Det är så mycket annat som händer runt omkring mig. :)

Jag ska bl a delta på Eckerö vårmässan med mina underbara Envirosax-shoppingkassar nästa helg den 25-26 april. Jag har monter nr 8. Välkommen!

En blog-candy utannonseras hos Helena. Helt underbara saker!! Delta du oxå!


Skatter...

Efter en underbar semester och faktiskt en lång påsk, känns det väl ok med att vardagen börjar i morron igen...

Jag nämnde i mitt tidigare inlägg att jag varit på skattjakt!

Först det jag hittade i jorden!
När mina föräldrar renoverade det gamla huset på 60-talet, som de fortfarande bor i, ville de förnya och få rum med garderober o sånt, då knackade de bort två kakelugnar!!
Det är förskräckligt! Men så gjorde man på den tiden. Min farmor lär inte ska ha varit glad - inte jag heller - idag när jag nu förstått vad de gjorde då!

Jag hittade bitar av de vackra kakelugnarna bakom huset bland körsbärsbuskar och gamaldags rosbuskar förra helgen! Där har de legat över 45 år!

Patina och bitar som lossat gör de bara så vackra! Här kommer foton på några bitar.Tyvärr har jag inte sett dessa vackra kakelugnar men i mitt sinne kan jag se hur vackra de var på sin tid!

Nästa sak är den skatt som min pappa gjorde när han var i 20-års åldern 1955 då han studerade till Agrolog.

Ett underbart herbarium!
Jag är så förvånad att alla sidor är så välbevarade och alla blommor ligger så fint i press. Jag är väldigt försiktig med denna och jag har inte vågat att  titta på alla sidor. Men visst är det fint! Alla växter har även sina latinska namn nerskrivna med datum och underskrift!


Ibland är det trevligt att gå på skattjakt!

Hej...nu är det länge sedan...

...jag bloggat! Jag återkommer vid tillfälle! Just nu njuter jag att ha semester och att inte ha måsten...jag kommer att visa något jag hittade hemma hos mina föräldrar som legat ute i  marken i typ 45 år...

Jag kommer oxå att visa en skatt! Ja en skatt!! Som min älskade pappa gjorde 1955.

Återkom och se mina skatter!

G L A D   P Å S K TILL ER ALLA!! KRAMIS............................  ;=)

En trädgårdsbok!

Inspirerad av min vän Mari som gjorde en fröbok härom veckan, fixade jag till en trädgårdsbok i storlek A5.

Pärmarna är gjorda av en blommig tapet (tack gode gud för tapetböcker!) och på insidan, en skatt jag hittade för nån vecka sedan på Emmaus, alltså sidor ur en gammal kassabok!

Jag valde att lägga en rosa "pärm" innan för den riktiga pärmen, det som inte syns är att det oxå finns ett plastblad ur en gammal dermoshop kalender, bara för att "lyfta" den rosa "pärmen".
Jag valde turkosa mellanblad som jag stämplat och skrivit olika trädgårds-citat på, tack gode gud för min gamla skrivmaskin.
Sedan valde jag lätt gula blad som jag lät vara helt "rena" utan vare sig rader eller stämplar. Där kan mottagaren skriva, notera, skissa precis hur hon vill....

Här kommer några exempel på mina mellanblad....

Bakom varje mellanblad satte jag en ficka med en fröpåse och en stämpel som mottagaren kan skriva det hon vill skriva om just den fröpåsen. Kanske hur bra lavendeln blommade...eller nåt.

Det finns oxå plastfickor som jag inte fotat.Stämplarna kommer från Prima Marketing och  Autumn Leaves. Färg från Brilliance; Coffe bean, Encore; honeydew och satin rose. Förpåsarna från Sparhallen. Ringarna från 7 Gypsies. Band från lite här och lite där....

Nu kan mottagaren fylla på på med bl.a egna foton och torkade blommor i plastfickorna!

RSS 2.0