Blommor och blommor...

Kom ihåg att rösta!! Det gjorde jag i fredags! Heja Britt Lundberg! Vi ålänningar vill ha en röst i Bryssel! En sakkunnig kvinna!

Tog in den första buketten med syrener idag. De doftar så gott!

Jag har äntligen fått nästan alla fönster tvättade idag. Nu kan man äntligen se ut igen.
Där jag bor, kör bilar från färjan hela tiden och det känns som och Birka Paradise, ett stenkast bort, spyr ut en massa svart rök som spoilerar mina fönster. Men ett tag framöver, ser jag Esplanaden och det gröna huset på min gård, riktigt bra, faktiskt.

Våren är fantastisk från mitt köksfönster, jag ser Espen, där nya blommor kommer fram alla dagar. Alla skillor o vårblommor har nu  blommat ut men nu har lindarna äntligen fått sina blad och marken är täckt med grönt gräs. Mariehamn, de tusende lindarnas stad! Nu är sommaren här! Välkommen!

Mina älskade olivträd har överlevt vintern i min lägenhet. Jag trodde ett tag att de skulle dö, eftersom de tappade massor av blad och fick leva ovanför mina element. Men vad gör man när man inte har en svalare plats att ställa dem under vintern. Nu börjar de ta sig igen och en massa nya blad har spruckit ut!
De har idag fått flytta ut på min balkong.Jag vet inte hur man ska sköta dem men jag tar det på känsla :) och kanske, kanske de puffar till sig lite under sommaren.

Därmot vet jag inte vad jag ska gör med de tolv apostlar som växer mig ur huset! Man kan inte få livet av dem i alla fall...hur jag än försökt...lite blödig blir jag ändock, vatten måste de ju få men de ynglar av sig med långa skott och växer sig ur krukorna mest hela tiden! Egentligen har jag ingen plats för dessa blommor, men jag kan ju inte slänga dem heller! Här är de nyduschade och - glada...
Sen har jag ett problem!

Min son jobbar som Byggare-Bob och kommit hem med sina arbetskläder som ska tvättas...men ...men...de är allt för skitiga för att slänga i maskin!
Vad gör man?? Tips mottages med tacksamhet.....

Till sist....

..min kära bortgångna brors Madonna är nu såld!

Den fina båten far till Rosala, Kimito, till ett nytt hem! Hoppas att du Tage, någonstans där du finns idag, att du förstår... din ögonsten hittat ett bra hem.

Fotot är taget i juli 08. En period jag helst inte skulle önskat funnits i vår älskade familj.


Säg till om jag stör!

Eva Kilpis dikter går rakt in i hjärtat. Den här är en av min favoriter och som  funnits länge i mitt sinne!


"Säg till om jag stör",
sa han när han steg in,
"så går jag meddetsamma".
"Du inte bara stör",
svarade jag,
"du rubbar hela min existens.
Välkommen."

Eeva Kilpi


Mitt bloggande är under all kritik just nu. Ni får ursäkta.... jag känner mig så fri att göra annat och det ska man förvisso göra när det äntligen blivit vår/sommar!
Den här helgen MÅSTE jag få resten av fönstrena tvättade, ordna och dona i mitt sovrum osv. Få se hur mycket jag hinner med för jag ska dessutom träffa en jätte god väninna som jag inte sett till på ett tag.

Ha en riktigt trevlig helg!

Tårta....från tasteline


I lördags ville jag ha en god chokladtårta till efterrätt till vår superba middag och fastnade för den här!
Jag tyckte den var lite för söt, faktiskt.

Här kommer receptet om någon vågar sig på en rikig kaloribomb. Jag ökade på ugnstiden med 5 minuter men jag tycker den borde varit minst 5 minuter till i ugnen.

Bilden lånad från Tasteline.

Lite nytt och lite ändrat

Jag är en sådan som gillar smycken. Min favorit har varit Lotta Djossou men tyvärr tappade jag en del på mitt halsband andra gången jag bar det. Sedan skickades halsbandet till henne och jag fick vänta jättelänge innan det kom tillbaka , lagat förståss. Jag har oxå köpt en ring men känner nu att pärlorna har blivit jättelösa. Det känns som att de inte rikgigt håller måttet vilket förvånar mig eftersom hon säljer massor av sina smycken över hela världen. Min arbetskompis köpte ett sk stelt armband men nu håller det på att brista på mitten. Synd igen på ett vackert armband som inte var alltför billigt

Underbara är de dock! Har någon av er goda eller dåliga erfarenheter av hennes smycken, kommentera gärna!

I lördags hittade jag tre underbara ringar som är gjorda av något slags kåda i Bulgarien. De tände mitt hjärta! Blomman till höger har jag redan fått så många fina kommentarer för...kul när andra kommenterar ens smycken och undrar VAR har du köpt den!!!
Jag har oxå kommit över ett stort parti med kakel...

Varav några ser ut så här efter att jag fixat till dem... nu ska jag bara hitta möbeltassar så har jag nya fina underlägg!

Livet småspringer med stora  s t e g  framåt och jag njuter av fulla muggar! Allting är bara så underbart.....fast projektet som jag berättade om i förra inlägget inte blev för tillfället. Men trägen vinner, hoppas jag! Jag är den som inte sticker huvudet i sanden och ger upp. Istället ska man ta nya tag, ändra på planen och sedan kanske det blir som man tänkt sig!

Ha det gott allesammans, visst är det härligt att veta att sommaren står för dörren!

Att sälja är väl en konst??

Ja det kan man tycka...och skrattar när jag tänker på lördagens överraskningsfest! Joppes fru Mia hade ordnat en sjuhelsikes fest på Bergkulla för Johan som fyllde 40. Allt var perfekt, vädret, maten, underhållningen (Per Nyberg) och förståss alla vi inbjudna gäster!
Framåt småtimmarna ville plötsligt en dam köpa en av mina Envirosax kassar och smart som jag är, brukar jag alltid ta med några helt apropå sådär... Nå till saken hör att Joppes pappa är oxå helt såld på mina kassar och så där lagom lullig tyckte han att det var dags för oss att sälja...*skrattar*...Jo visst fick jag kassar sålda...vet inte om det var hans övertalningsförmåga och eller om det var vår teknik som slog igenom...

Härom veckan började kampanjen för våran Britt Lundberg till Europaparlamentet!  I lördags var hon ute och kampanjade på stan. Jag gav min telefonnummer till en av hennes såtar och idag ringde hon mig! Gissa vad jag hade för ärende?

Om man skall ut i detta långa land och slå gubbarna på fingrarna MÅSTE man ju vara representativ (vilket Britt är) och vad passar till jo, en eco-chic Envirosax-kasse eller flera....
Så håll ögonen på henne, hon äger snart en kasse. Det borde du med göra och spara vår natur.

Heja Britt! Vi ålänningar och  finlandsvenskar håller på dig!


Försvunnen...

...har jag varit från bloggandet ett tag. Saken är den att min kära särbo har sålt sitt hus och flyttat till stan. Det har varit lite småpyssel med det! Jag har därför inte pysslat alls på ett  bra tag. Nu har vi gångavstånd och vi ses mycket mera än tidigare.
Jag har faktiskt inte ens lagat morsdags kort utan köpt ett!! Det är totalt mot mina principer men ibland blir det så .

Men goa vänner, jag återkommer så fort som möjligt med något trevligt!
Alla ni där ute, håll tummarna för mig! Jag har något stort på G som jag verkligen tror på!

Förresten läste jag om en slående affärsidé i långtbortistan som jag tycker lät riktigt rolig. Alltså gå ut och och laga mat!!
Istället för att gå ut och äta.  Du kan förståss oxå gå dit och handla färdig mat.

Suppersolved löser dina matproblem... Ha en bra dag!

RSS 2.0