Art ?!

Jag har provat att skissa med blyerts och fylla i med distresser och vattenfärgspennor. Jag hade väldigt trevligt under min session med färger och blyerts. Jag kom på mig själv att gilla det till max !
Så här blev resultatet. Ni som hälsar på hos mig, ge mig feedback, pliis!

image128


Helg i skärgården

Jag och två av pojkarna var till min skärgård förra helgen. Mina föräldrar bor där på sin gård. När jag var liten hade vi kor och höns och förståss en katt.
Så jag är uppvuxen i en idyll, med somrar fyllda av sol, vatten ett stenkast från huset, råmande kor och - flugor. Ett minne som alltid finns hos mig är småkalvar som suger på mina fingrar, tandlösa men med sträva tungor.

När brorsan och jag var småa hade vi sommarflickor från "finska landet" som kom och tittade efter oss när mamma och pappa stökade med sitt jordbruk, dessa flickor kom för att lära sig svenska och samtidigt få en inblick hur det funkar på ett jordbruk. Vissa av flickorna fattade galoppen direkt medan andra inte trivdes alls.

Jag har fortfarande kontakt med Päivi, hon bor med sin familj i Helsingfors och i våras träffade jag henne och vi var ut och åt middag när jag var i storstan. Det var jätte trevligt! Vi hade mycket att berätta för varandra om våra respektive liv. Vi har kontakt brevledes men vi har inte träffats på säkert 25 år. Det kuliga är att min äldsta son är äldre än hennes äldsta barn...

Men åter till nutid.
Vi hade en trevlig helg i mina föräldrars sällskap. Jag var ut och plockade svamp - massor!! Det var härligt att ströva i välbekant skog igen och inandas mossa och fuktig skog.
Pappa och Kevin stängde stugan för vintern medan Victor och mamma var en sväng i skogen. Gissa vem som hittade mera svamp?
Det är alltid lite vemodigt att åka därifrån. Mina föräldrar blir ju inte yngre och nu dröjer det till våren, kanske ända till sommaren innan vi ses igen.

Här kommer lite härliga foton, de är tagna vid färjfästet när vi åkte hem.

image120


image121


Den tavlan ser man när man kommer i land till min skärgård. Den har funnits där så länge jag kan minnas. Nostalgitripp på hög nivå :)



image122

Victor poserar så snällt!  Vilket vackert träd !


image123

Vilket schabrak till färja?!


image124

Visst är hösten vacker?



image125

Någon hade slängt denna "fina" stol vid sopstation. Kunde inte låta bli att föreviga den.


image126

Oj en blå stock brevid en sten, vackert......


image127

Vad naturen är vacker. Älskar det här foto, kolla in stenarna i kontrast till de gula blommorna och det gröna.


Vinsten!

Här är boken jag fick i fototävlingen. Jag har inte hunnit titta igenom den ännu men den verkar helt godkänd!
I alla fall har den underbara bilder och trevlig text till bilderna.
Kanske jag blir inspirerad av trädgårds- eller rättare sagt, krukodling  eftersom jag ingen trädgård äger.


image119

Jag har vunnit en fototävling!!!

image33


Idag när jag öppnade tidningen läste jag att de valt den här bilden i fototävlingen jag deltog i. Det här hände i somras och jag hade t o m hunnit glömma att jag skickat in tre st foto-bidrag.  Vinsten är en vacker blombok som jag så gärna vill ha.
Det känns så uppmuntrande att vinna en tävling och speciellt när jag ganska nyligen börjat fotografera. Jag är så glad att få en sådan här trevlig feedback genom att vinna en tävling, i mina trevande försök som fotograf! Nu vet jag att jag är på rätt väg och kommer med glädje att fortsätta fota det jag tycker om!

 Visst är de fin mina tulpaner? Kommentera gärna! Jag vill samtidigt passa och tacka för alla fina kommentarer från er som jag hittills fått! Tackar ödmjukast!

Återkommer nästa gång med min tripp till skärgården!

Sunshine till Er alla!

Vilken underbar kväll..

Jag och min väninna var till hennes stuga och hämta hem lite grejor som hon glömt kvar. Vi hade en underbar kvällssol på berget utanför med kaffe och tjej-snack. Det var så trevligt att vi nästan glömde bort tiden, men kylan kom när solen började gå ner bakom tallarna på andra sidan sjön. Så det var med tunga steg vi åkte därifrån.

Min kompis, hon är en fantastisk inredare, av lite färg och udda saker/möbler blir de finaste ting som ger ögat glädje. Hennes lilla krypin är så himla mysigt! Det mesta går i rött och grönt! Vi brukar skoja att hennes altan är större än hennes stuga :). Pelargonerna, röda som kärleken, lyste upp hela hennes fönster på utsidan, det roliga var att de ännu var fulla med knoppar !
Hennes kryddor doftade ännu sommar...fast de såg dess värre lite dystra ut.

Tack för ikväll, Camilla! Puss på dig!



Två ny LO:n

Den här har jag liftat av Marie. Hon gör helt underbara saker! I alla fall är det här mina tre grabbar som är det bästa i mitt liv. Älskar dem!! Det här är min tolkning av hjärtträd med lite bling-bling.... Tyvärr är fotot inte såå skarpt..hm...


image117



Den är andra är jag och min vän. Bakgrunden är den ljuvliga tapet från typ 80-talet, som jag tidigare skrivit om. Visst är den kul?? Dessutom rub-ons från Hamblys och blommor från en ljusmanchett och Prima.


image118

Crunchy müsli!

Igår lagade jag denna underbara müsli som jag tagit från finska nelonen. Det är ett recept av Nigella. Ungarna älskar den och den kan användas även till glass. Jag brukar inte följa recept slaviskt utan ta lite än det ena och än det andra. Det blir alltid lika gott.

Nigellas choklad-nöt-granula  

2,5 liter

11 dl (450 g) stora havregryn
2,5 dl (125 g) solrosfrön
2 dl (100 g) skalade sesamfrön
5 dl ( 300 g ) jordnötter
½ dl (25g) kakaopulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk fint havssalt
2 dl (175 g) äppelmos
2 msk solrosolja
1 dl (125 g) mörk rissirap eller vanlig mörk eller ljus sirap
½ dl flytande honung
2 dl (100 g) ljust socker t ex ljus muscovado

Blanda äppelmosen med havregrynen, sesam och solrosfröna. Tillsätt kakaopulvret och blanda väl.
Smaka av med ingefära och kanel. Häll i honung, sirap och jordnötter, olja och socker. Tillsätt saltet. Blanda väl.

Häll allt på en ugnsform och låt det torka i ugnen på 150 grader ca 40 minuter eller tills granulan är gyllengul. Blanda om emellanåt.

Låt det svalna och häll upp i en lufttät burk så håller blandningen flera veckor.

JÄTTEGOTT!!!


Jag är utmanad av krumeluran

Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget
blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler.
I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn.
Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen i deras kommentarrutor på
deras bloggar, så dom vet att dom har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.


1. Eftersom jag är uppvuxen i skärgården måste jag bo borta på veckorna när jag började högstadiet.

2. Älskar att fylla i korsord och sätta patians. Fast det sistnämnda har jag inte gjort på länge. Korsord och speciellt   sudoku brukar jag emellanåt roa mig med.

3.Varje kväll innan jag somnar frågar jag mig själv två saker: Vad har jag gjort för bra idag och vad var det bästa med dagen.

4. Jag har aldrig åkt slalom och jag känner ingen längtan för det heller eftersom jag inte alls gillar vinter och snö. Varför finns sånt egentligen??

5. Älskar  London och Cypern, längtar alltid till de platserna....

6. Gillar inte mörk choklad, typ 70 % eller mera men älskar fazers blå...mmm...

7. Jag tycker om att utmana mig själv. Gillar när jag sedan bevisar för mig själv att jag klarar det.

8. Utbildad till merkonom och barndagvårdare, dessutom pluggar jag igen - inom mitt yrke. Jag har oxå gått en ettårig kurs, företagsekonomi, eftersom jag tyckte min merkonomexamen var usel.

Nu utmanar jag DIG, ja precis du som läser min blogg just nu. Lämna din adress i kommentaren så kan jag hälsa på hos din blogg och läsa om  - DIG !



Halloj igen!!

Jag har varit rätt tyst av mig den senaste veckan. Skall försöka ändra på det. I förra veckan var jag som sagt i Helsingfors på närstudier. Jag studerar via mitt jobb.
I fredags var jag och min vän tillsammans med våra goda vänner, ut och äta till stans bästa krog.
Vi hade som vanligt väldigt trevligt med god mat och god dricka :)

Gissa vad jag gjorde i går? Jo jag pilkade abborrar nere vid sjön. Det var skit kul. Så idag blir det abborre till middag :)  Ungarna jublar...de älskar abborre lika mycket som jag gör.

Krumeluran har utmanat mig och den ska jag svara på så fort jag bara hinner.

Må väl alla där ute!
Sunshine!


What a day!

Jag har varit på loppis och sålt en del grejer som har varit överlopps hos mig. Det regnade hela dagen men vi hade tur att få vara under tak och dit strömmade en hel del människor.

Mina kort hade jag till försäljning, många tyckte om dem och några köpte men det är så att när man är på loppis, då ska man bara sälja gammal skåpmat. I vilket fall som helst var det en jätte kul dag med olika människor som strömmade till .

Nu är det kväll och regnet fortsätter att ösa ner, min 16-åring bryr sig inte om det utan gav sig ut för att träffa sina polare. När man är i den åldern bangar man inte för lite regn.

Jag har pratat med min underbara kompis i Luxemburg och nu ska jag planera att åka över och hälsa på henne igen. Luxemburg är ett ställe man kanske inte åker för nöjets skull men det är en liten gemytlig stad mitt i europa och du kan ta tåget eller bilen och komma vart som helst på en timme!! Senast jag var där var vi i tre länder på några minuter. Det är väl coolt. Det är faktiskt rätt billigt att flyga med ryanair till Hanh och därifrån kan man ta bussen.  Varför inte göra Luxemburg en helg ? ? ?

Vi lagat en enkel men god middag. Kyckling med stekta potatis och en urgod sallad och en kall sås, ibland är det enkla välkommet i mitt kök.

Sunshine to everyone!

Jippii

Idag har jag sålt mina första kort! Det är jättekul för mig! Min väninna föll pladask för mina turkosa kort med "afrikadamen".
Och på lördag skall jag sälja på loppis och passar samtidigt på att ha en hög med kort till salu, bara för att få lite feedback och se om någon gillar dem.

Idag är jag kreativ med bakning. Jag bakar mitt standard bröd som jag bara rör ihop till en ganska lös smet, sedan får det jäsa länge 2-4 timmar, till sist slänger jag det på plåten utan att knåda och det blir såå gott...sådär trevligt segt. Grundreceptet är av Anna Bergenströms "lustiga brödet" som jag omarbetat till mitt eget! Här länkar jag till receptet  på tasteline där jag är medlem och lagt upp en del recept.

Sunshine!

Nygamla kort

Vissa av korten är av modell äldre. De turkosa är gjorda nu  i helgen. Kuvertena som är längst nere, är inte riktigt färdiga ännu. De ska få en etikett och lite sånt. De är gjorda av en gammal bok.  Tagsen är urgamla, tror  jag gjorde dem någon gång i våras.

Du får jätte gärna lämna en kommentar :)

image108

image116

image110

image113

image111

image112

image114

image115

Stifado

Här kommer receptet på middagen vi åt igår söndag. Det här är en grekisk gryta som jag brukar laga lite nu och då. Jag rekommenderar den mycket varmt. Och nej...jag har inte provat cheescaken som jag skrev i tidigare inlägg men här är receptet på den oxå.

Jag har kopierat recepten från internet och här hittar Stifado och här hittar du cheescake från Leila bakar på tv 4.

STIFADO

Ingredienser
1 1/2 kg grytbitar av nöt (gärna av fransyskan)
7 små gula lökar
1 dl olivolja
Några vitlöksklyftor (hackade)
1dl rödvin
3 msk tomatpuré
Salt, peppar
3 lagerblad
Knappt 1/2 tsk kanel
1 kryddmått nejlika
 
Gör så här: 
Bryn köttet i olivoljan i en gryta. Blanda tomatpurén med lite vatten och häll i. Häll i vatten så att det nätt och jämnt täcker köttet. Skala lökarna och lägg dom hela i grytan. Tillsätt rödvin, salt, peppar, lagerblad, kanel, nejlika och vitlöken. Låt det sedan koka sakta i ca 2 1/2 timme. Tillsätt mer vatten vid behov.



NEW YORK BLUE BERRY CHEESECAKE
            
Ingredienser
                                                      
300 g digestivekex
150 g smör

600 g philadephiaost
2 1/2 dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ekologiska ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 1/2 dl frysta blåbär

         
                                       
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Krossa kexen i mixer och blanda med smält smör.
3. Packa kexblandningen hårt en form med löstagbara kanter.
4. Grädda botten i cirka 10 minuter och låt svalna.
5. Vispa Philadelphiaost och Kesella krämigt i en skäl.
6. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
7. Rör i ägg och sist grädde.
8. Smält choklad i ett vattenbad och blanda ner i smeten.
9. Häll den över kexbotten och strö över frysta blåbär.
10. Grädda kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
11. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen, cirka 30 minuter.

Leilas tips!
Om cheese caken får bli kylskåpskall innan servering så är det lättare att skära den i snygga bitar.

Från långt till kort

Här är jag med mitt långa hår, innan jag klippte bort det i fjol. Ibland ångrar jag mig för det var ju så enkelt att bara sätta i en hästsvans. Det tog en himmelens tid för håret att torka.
Jag ändrar frisyrer ofta. Från blondin till brunett och senast var det varit kopparmed en nyans mot morotsfärgen. Skit kul att kunna ändra frisyr och färg när man vill.

Nu har jag dock en uppklippt page som borde träffa frissan igen.

image106


image107



Lördag på stan

Idag har jag varit och handlat papper av olika slag. Färger som turkos, rosa, grönt och förståss brunt. Jag sprang på den härliga tjejen Krumeluran. Så vi tog oss en titt på vår utställning i Medis-fönstret och till en bokhandel.
Härligt att få snacka scrap-kort-papper med en insatt. Jag blir alltid lika glad att träffa henne. Kram på dig, Krumeluran.

Kolla in hennes blogg, den finns som favoriter till höger. Hon är en hejare på ALLT och så gör hon underbara kort! Vi väntar på scrapbooking kursen!! Lucky henne som ska på scrapping-mässa till GTB.

Vi har haft en underbar 1 septemberdag här i Mariehamn. Jag har åstadkommit 10 kuvert och har bestämt att det ska bli 10 till!

Må väl alla!

Clear album!

Här är mitt första clear album. Jätteroligt att fixa nu när jag har hittat scrapping-formen igen. Jag kommer säkert att göra flera clear albums. Sååå roligt. Kommentera gärna vad ni tycker!!


image93

image92

image94

image95

image96

image97

image98

image99

image100

image101

image102

image103

image104

RSS 2.0