Minnen från Kreta

Det är helt underbart att ha fått chansen att semestra på Kreta. Ön har en otrolig karisma, det inser jag nu när jag sitter hemma i min soffa och tänker tillbaka på vår underbara vecka.. Där finns olivträd så långt ögat når och man blir fascinerad över alla små byar man ser långt ögat når.
Det slår mig hur charmigt det är att se deras hus byggda precis hur som helst och var som helst. De har säkert inte samma hårda restriktioner hur man får bygga som vi har.

Längtar tillbaka för att få upptäcka mera av Kreta. Här kommer några bilder. Tyvärr upptäckte jag till min fasa att jag inte tömt mitt memory card i min kamera och det visade sig att jag kunde bara fota x antal bilder. Jag vet inte hur jag ska göra för att tömma mitt memory card. Finns det någon av Er som läser detta som kan komma med tips?? HELP!

image326


Utsikten från vår balkony. Poolerna var kanona att simma i. Havet likaså fast lite kallare.

image327

På strandvägen fanns denna båt.

image328

På vägen upp till tyska krigsgravarna.


image329

Här ligger ca 4000 tyska soldater begravda som stupade 1941 när hårda strider kämpades här i Maleme. Platsen var strategisk för här landade de tyska soldaterna för att överta ön. Hårda strider kämpades här och man firar alla år 21 maj händelsen. Vi var här dagen före, alltså den 20:nde och män klippte gräset längs med vägarna. Tydligen är det här en stor dag i deras historia.
Det som slog mig när jag såg den här gravgården är att hur fin och och välomhändertagen den är. Det var ju ändå fiender som ville ta över deras land. Jag sänkte mitt huvud och kände tidens tand. Otrolig känsla.

Soldaterna är begravda två och två, de oidentifierad får alltid sova med en som har namn. Vilket känns bra och helt rätt. Då tar den kända soldaten hand om den okända. Jag gick från grav till grav och tänkte på hur deras mammor måste ha sörjt och undrat vad som hänt deras söner.
Det fanns blommor vid vissa gravar och då tror jag att släktingar har varit här och hälsat på.

image330

Två tyska bröder som misste livet samma dag. Kan det bli mera påtagligt?

image331


Här kommer en ny reklam på en vägg. Jag har tidigare visat från Danmark och från Mariehamn liknande foton.

image332


Christer framför en sliten byggnad.

image333

ja då är det fredag

Visst är det något magiskt med fredagar.!

Man liksom pustar ut och planerar inför helgen, allt man ska hinna med eller inte hinna med, att t ex bara softa...mmm smaka på ordet softa...smakar lika gott som grekisk yoghurt med honung....mmm..

Min helg ser ut att gå i tvätta-fönstrena-tecken..suckar djupt redan nu. Men måste man så måste man, eller hur. Det är ju en speciell känsla att kunna titta ut genom köksfönstret och verkligen se något och inte som nu när man får gissa om det är grönt eller grått utanför.

Idag har Kevin slutat skolan, han går första året på restaurangprogrammet på yrkes. Han verkar veta vad han sysslar med för han fick ett bra betyg och ett stipendium. Grattis, sötnos!

Jag vill även skicka en stor grattis kram till Nicklas i Åbo som blir student i morron. Jag har den stora äran att vara faster till denna underbara kille!! Grattis, hoppas du får en fin fest! Puss..Välkommen till Mariehamn när du så önskar!

Simon, även du får din mössa i morgon, grattis till ditt otroliga betyg! Jag höjer hatten och skålar för dig! Jag hoppas du får givande tid i Lyon! Kanske du bjussar på en natt eller två om jag har vägarna förbi!

Det verkar bli en fin helg med sol och god mat!
Sunshine,

Tillbaka till verkligheten

Nu är semestern slut. Resan var härlig och jag laddade batterierna ordentligt. Nu är det bara att ta tag i sitt dagliga liv igen. Just nu är jag inte riktigt i skick så jag kommer att återkomma och berätta om resan när jag kryat på mig!

Så ha det gott alla!

Sunshine!!

Holiday...Yes!!

Yiaso,
Nu åker jag på semester, äntligen! Hoppas att jag får vila min trötta själ. Jag har inte haft tid på sistone att uppgradera min blogg men jag hoppas komma hem med nya friska tag och med massor av foton som jag kan dela med mig till er.

Nu är väskan packad och förmaningarna till grabbarna är sagda. Fast två av tre av dem är bortresta, så yngsta killen fick höra allt det de MÅSTE komma ihåg att göra.

Nu har jag just korkat en flaska vin och tänker försöka varva ner och samtidigt höja mina dåliga blodvärden...tihi...

Må väl och...sunshine to all of you! See you after a week or so...take care and have some - wine!

Kalispera........

Bara därför att...image322

... ... vill jag visa ett foto som Ida tagit av vår inte-kärn-familj-alls. De uppmärksamma märker att söta raraToffe saknas...ja..han sov ännu när detta togs den 30 mars på Victors konfirmation. Tack Idde du är bäst på att var kunglig hovfotograf...fniss...prinsar..grodor och - prinsmorsa...
..och  ....

image323

här är min underbara söta Toffe, med nyrakad lugg 20 år...puss...

Ibland går det fort ....

I morgon är det morsdag och hasta-la-vista fixade jag i veckan ihop ett kort till min kära mor. Kanske inte det bästa men inspirerad av marie
som gav mig jag idén. Vad som finns inuti?? Jo en fin brosch..


image319


Jag steg upp tidigt härom morgonen och med papper till hands som jag gjorde morsdagskortet, lika fort som jag blinkade och utan att tänka vidare hur papprena skulle passa blev 2 LO till.

Ibland händer det bara...utan vidare tanke..ok, jag kan medge efteråt att vissa saker kunde jag ändrat på men kul ändå att bara limma ihop o *bam* göra nåt. Och som jag brukar säga...de ser bättre ut live..konstaterar att jag aldrig blir någon fotograf....hm...Ida...HELP!!

image320


image321


Kram till Er alla och - Sunshine - only one week to Creete....yess.........


1 maj - och ett fynd................................

Idag har det firats 1 maj i Mariehamn. Den traditionella Lions loppmarknaden på stan har krympt från tidigare år. Tråkigt men ändå kul att gå runt och träffa människor och se vad som finns.

Jag hittade en sk venetiansk mask men tyckte att den blev för dyr - om man nu kan kalla att det är dyrt på en "flea market" i alla fall stod det två karlar runt mig och bjöd bara värrre och jag lät en av herrarna köpa den. Kanske jag borde köpt den men min plånbok skrek nej.. .. ...

Jag gick vidare och kollade på böcker och hittade en fin bok för några euro. En venetiansk konstbok, den köpte jag. Den är full med vackra sidor av etsningar som tar andan av mig och jag såg möjligheterna att göra fina kuvert av dem. Men först tänkte jag att det är bäst att googla och se om den är värd någonting. Döm om min förvåning när jag såg att den är värd ca 100 euro och är bara tryckt i 600 ex. Mitt exemplar har nummer 513!

Så vad ska jag göra nu?

Jag har märkt att jag har många besökare på min sida men det är väldigt få som lämnar en kommentar. Jag vill gärna höra just din åsikt vad jag ska göra med min skatt.

Sunshine!

HelgonVictor min "soldat", firar sin helgondag 21 juli.

Kevin "född av kunglig härkomst", firar sin helgondag 3 juni.

Christoffer min "martyr" firar sin helgondag 25 juli.

och mitt namn;

Birgitta  europas skyddshelgon, firas den 23 juli.

Eftersom jag inte alls är insatt hur och när helgon firas, tyckte jag det var lite kul att läsa om de namn mina söner bär. Om det stämmer eller inte, det kvittar...RSS 2.0