Publicerad på Swescrapbook!

Cheesus, Mitt bidrag kom med! Skissutmaningen för v 8 ....finns här. Skoj skoj... :)

Härliga tyger i massor...

Råkade på en amerikansk internetbutik som säljer tyger i underbara färgcombos. Tänk att laga tavlor, fåglar, kuddar...m m...av dessa underbara tyger i olika färger! Kolla in butiken här.
 


Men hur mycket är 6 fat quarters?? Någon som vet??

Art, mera art

Jag har inte städat och jag har inte promenerat i helgen MEN jag har skapat...en massa.

Först ut  igår morse kom jag på att jag behöver en liten anteckningsbok eller något liknande som jag kan ha i min handväska och då slog det mig att jag gör en som kan användas till mat-shopping-lista.

Skit enkla att göra av tapet och vanligt kopieringspapper. De kan göras i olika modeller, storlekar osv...


Jag var till Ulrika på Paletten och köpte några acrylfärger, som jag ville testa som bakgrund på mina tavlor.
Jag blev helvild! YESS!!


Nu vill jag visa lite bättre närbilder från min bird&bird som jag visat tidigare i veckan.
Välkommen på en liten mini-visning.           Notera -igen- att de ser bättre ut i verkligheten!

Kom gärna med feed-back, pleaseFörst ut är  Mr Papillon, som kom till i fredags kväll.....som på lördagen fick en ram :)
gissa vad? Jo en pärm från en bok! Återanvändning är en dygd....Vingarna är av spets, klänningen samt armar&ben, kommer från en katalog och han är ett gammalt foto.
Mom, the Lady-bird
Alla mina stommarna är faktiskt bara kartong från olika lådor, jag tycker det blir så fint mönster som passar in på mina alster. Som du ser syns det tydliga ränder.
Candy-house

Ett ljuvligt gammalt fotografi på ett syskonpar som fick flytta in o godis-huset ;) De har ett övervakande öga från Han där uppe.


Till sist...mitt stora projekt som jag planerat redan från hösten men först i lördags morse föll alla bitar på plats.

Bird-in-Prison

Jag har återanvänt (igen..) en tjock styrox-bit, frigolit heter det visst i Sverige. Jag började med att täcka hela biten med tapet, tack gode gud för tapet böcker... Sedan målade jag och dutta samtidigt dit lite olika papper, Stämplade i våt akryl färg. Stämplade oxå med mina vanliga stämpelfärger. Buren är en gammal ljus-stake som jag helt enkelt breaka sönder.  Runt kanten limmade jag spets. Pippin är ur en fågelbok. Stackarn sjunger för brinnkära livet...och vill UT..
Inget bra ljus idag för fotografering..Lite Scrapbooking

Jag brukar aldrig skicka in mina scrapbooking alster för tävlingar och utmaningar men i fredags kom plötsligt lusten till att skicka in till Swescraps veckoutmaning. Jag har ingen aning om hur det går. I alla fall har jag tänkt "less is more" på min layout.

Här kommer dock några andra gamla LO:s som jag scrappat vid tidigare tillfällen.

En salig röra med stämplar, olika slags tags, spets, overlay m m .....Toffe från sommaren 08Min bror med sin dotter. Den uppmärksamma ser att det står "klockan har stannat". Det behöver jag kanske inte utveckla här och nu vad som menas med  det  :(
Underbara papper från SEI som jag pantat och pantat på...för de är såå fina! Vissa papper har "sammet" som dekoration, t ex ovanför namnet Tage.
Enkel Layout, det var endast blommorna som tog tid att klippa ut...
Från Kreta 08, en bild säger  - allt?

Papper från Lisa Bearnson!
Ordet Kreta är bokstäver från ett alfapet-spel
Grunden är papp-låda och tapet.


Billiga fynd!

Kunde inte motstå dessa! Snäckskalen för 20 cent st och det lilla smyckesskrinet för 30 cent! Kommer från Cirkeln.
Birds & birds...

Det är vår i luften och varje dag när jag promenerar till jobbet kan man höra fåglarna kvittra. Mari, tycker antagligen samma sak och hon skapade en "Bird" härom kvällen och här kommer svaret på hennes utmaning.
När jag ändå var i farten blev det plötsligt två "Birds".  Jag brukar besöka a bird in the hand, hon är en riktigt Mix-media artist! Mycket fint skapande och vilken inspiration!!
Kanske du t o m känner igen dig ; )  ???
Material: karta ur telefonkatalogen, gamla pappersbitar ur böcker, blomma och fågel urklipp ur böcker. Fönster och krona  stämplad, lite "hö", vimplarna är målade med oljekritor och sedan har jag även stämplat med stor bubbelplast. Längst ner till höger, en man som satt på dagens salta-gurkor-burk.
Material: tapeter, karta som torn med stämplade blommor. Min nya fågelbur stämpel. Längst upp till höger är det en fågel stämplad på vitt tyg, men det syns tyvärr för dåligt. 
Alla bilder blir så ljusa i scannern, så bilderna stämmer inte riktigt överens med verkligeheten.


Till sist ett kort med mina nya stämplar som jag lekte med igår kväll. I love it!!
Alltså jag är en riktig trash-hunter, jag måste riktigt hejda mig emellanåt att jag inte ska spara på allt skrot. Idag t ex tyckte jag att foliepappret som var runt Brunbergs kyssar, skulle passa fint limmat på ett kors med lite bling-bling. Nej, det gick i soporna.

Sedan hade V druckit slut på  C-vitamin brustabletterna och genast tog jag röret tillvara, det kan man ju stämpla runda cirklar med...j
Ja så där håller jag på mest hela tiden...ser möjligheter i  a l l t.
Faktiskt är det riktigt bra ibland, när man skapar något och vips hittar man användning för just den där saken som behövs och som ingen annan skulle sparat.
Är du likadan?

Kaffe-tajm

Efter inspirationer jag sett på nätet och hos Mari om kaffe, tyckte jag det är dags även för mig att visa upp mitt kaffe ...
Några kort kommer här som jag knåpat ihop i kväll efter middagen.  Grunden är vattenfärg och sedan har jag stämplat och även limmat på bilder. Jätte  kul, det här gav mersmak....

Du kan klicka på dem så blir de större. Tyvärr blev de väldigt bleka när jag skannade in dem. Ska försöka åtgärda det i helgen...med nya och förhoppningsvis bättre foton...


KaffelatteKaffedrink

Espresso
Kaffe med socker och grädde


  


Idag har jag haft julafton för jag fick paket med nya stämplar kolla in den här, Basic Greys nya Aviary, helt underbara stämplar, som jag lekt med hela kvällen....resultat kommer framledes...

Den här Prima Marketings My Rose, blev min äntligen oxå!Måndag kväll igen!

Alla människor verkar ha semester för  på jobbet är det full fart när oxå sjukdomen tagit över min kära kollega. Hon skall repa sig till nästa vecka, skickar goda tankar till henne som antagligen ligger nerbäddad i sängen och hostar lungorna av sig!

En trevlig bloggare har dykt upp i cybern, min allra första inspirationskälla, Mari, har äntligen tagit sitt förnuft till fånga och tänker börja visa det fina och kreativa hon skapar. Hon har en förmåga att hitta ideér till alla möjliga projekt, är en hejare både på att fota och att scrappa. Så kolla in hennes blogg !! Dessutom brukar hon hålla Scrapbooking kurser på medis.

Mari har funnits i  hela mitt  "ålandsliv" eftersom hennes grabbar är kusiner till Malin och Maja och det är mina grabbar med. Hajar du?? I alla fall är det hon som fick mig att börja laga egna kort och scrappa. Tyvärr hinner vi inte träffas så ofta, mest i vimlet på alla kalas ;)

Söndag kväll....

....ligger jag på soffan och njuter av det lugna. Idag har inget hänt i mitt liv som är värt att nämna. Jag har mest chillat.
Men i morgon och på onsdag ska jag på juridik kurs till ÅTC kurser som är till för nya företagare. Det ska bli intressant och mycket matnyttigt hoppas jag. Jag har lite på G med firman och då är det ju bra att kunna juridikbiten.

Så go vänner, ha e trevlig kväll - det ska jag ha iaf. :)

Med en bild av Houtskärs Vapen. Men hur blir det med den nu när Houtskär gått med i Väståboland?? Är det någon som vet??

Irrritterrrad!!

Ja, det blir jag när jag surfar runt på trevliga bloggar och det börjar spelas musik!! Visst kan man ha det men inte att den börjar genast man öppnar bloggen! Jag vill själv kunna välja OM jag vill höra och inte bli tvingad att lyssna...för om jag
 t ex lyssnar på min egen musik på datorn vill jag inte att det plötsligt blandas in någon annan musik...

Suck, Jag tycker det kan vara jobbigt. En underbar blogg kan totalt haverera med hög och totalt skramlande musik som absolut inte passar in i stämningen på bloggen! Nu har jag alltid högtalaren avstängd för att inte bli "störd" när jag ser på vackra inredningsbilder eller fantastiskt vackra kort eller någonting annat fint som bloggaren vill visa!

Jag läste någonstans, där personen berättade om hur man kan få musik till sin blogg och han sade att det bästa är om bloggaren ställer in musiken så att den som kommer som besökare till bloggen själv kan trycka på OM man vill höra den. Det tycker jag är det bästa tipset ute i cybervärlden.

Vad tycker du? Blir du störd när musik plötsligt börjar spela när du surfar till en en trevlig blogg? Eller har du valt att ha musik på din blogg och varför har du det? Kommentera jättegärna,. tack!!

Ok, det var dagens klagovisa!

Dagen har varit mörk och slaskig. Inte alls inpirerande MEN jag var på loppis och fyndade världens vackraste spetsgardin, säkert 10 meter för en spotstyver! Nu ska det bli gardin till köket och resten??? Tja det vet  jag inte...

Dessutom fyndade jag hackmanns bestick och olika slevar i alla möjliga storlekar man behöver för att hälla upp den goda maten på faten. Visserligen var den inte komplett, men man kan alltid komplettera det som saknas, endera från loppisar eller  affärer!

Och...panelgardiner 2 st i linne från hemtex!  På dessa kommer jag att stämpla  och skriva något passande! Få se om jag kommer att använda de som gardin eller duk....eller något annat.

Krama om era nära och kära och säg någonting du vill säga......man vet aldrig........jag har tänt ett ljus o skickar en tanke ikväll - igen - till min kära bror i himmelen.....och han ler......................och jag likaså  :)


Blogcandy!

Utlottning av fin-fina blogcandys hos Camilla . Visst blir man sugen att få sätta fingarna på denna godis?! Ja, absolut!


Ännu några kort som kom till i går kväll...

Ljuvliga och romantiska! Och så gulliga!

Bättre sent än aldrig..

Mina julkort! 4 st som jag tävlade med i "Ålands finaste julkort -08" på Ålandstidningen.
Kort nr 1 är det som jag vann första pris med.
Jag har skannat in dem för att de ska vara så naturtrogna som möjligt. Nu har jag dock inte skannat in insidan eller baksidan där jag oxå fixade lite....
Barnet är stämplat på tapet. Sångtexten är oxå stämplad.Av lite spets och en bingobricka kan det  bli ett såhär.

...med motiveringen...Egentligen fastnade juryn för det här ultramoderna kortet men som hon trodde var "för" modernt?!som borde svängas ett halv varv...för att ligga rätt.


Kort nr 3:

Ett riktigt standard julkort...med jultomte. Stämplad på papper, lite band och en vacker sten. Voila!
Och det sista franskinpererande kortet som jag ääälskar ;) är inte ett dubbel-kort utan ett helt vanligt enkelt kort, fast kanske inte såå vanligt när man ser baksidan. Förståss oxå stämplat med mina favvis-stämplar.


Hoppas du gillar dem!

Och lite annat pyssel...

Jag har tryckt upp mönstret på tyg och sedan sytt lavendelpåsar till mitt linneskåp! Jag skrev för snart två år sedan att jag skulle brodera lavendelpåsar men eftersom jag inte är en broderingsmänniska så bestämde jag mig för att trycka på tyg istället och resultatet blev jättebra. Tyvärr är fotona skitusla...Ida - du borde fotat istället! Tyget är förresten ett gammalt örngott. Återanvändning är alldeles underbart!!!

Jag älskar det franska, därför var det enkelt att välja just de här motiven :)En bit tyg som blev över blev så här trevligt på mitt skåp och dess handtag...
Mera romantiska tygremsor....som jag nu har pippi på...hi hi...


Lite hemifrån..

Jag är så glad över mitt nya zinkhus som jag handlat från talomaalla. Som synes är det ett bautastort hus. Man kan ha ljus innanför som lyser. Därifrån kommer oxå madonnabilderna som jag tryckt på kuddfodralen.Omstruktureringar på min skänk från detta...
...till så här.....äntligen hittade jag en bra plats för statyn Ave Maria. Den fullkomligt lyser upp där den står! Arvegods...
Trevligt med diskmedel i en fin karaff, tycker jag i alla fall.Rosenpotpurri i hallen som doftar ljuvligt och ger ett välkommet intryck. Fast jag kommer alltid in genom min andra ingång, som går direkt till mitt vardagsrum.

Mitt roliga skåp med en krans och ett grytunderlag, på den en vacker tygbit!


Romantiska kort

Min helg har gått i kreativt tecken. Lördagen kom och gick. Jag var först ut och gå i det vackra vädret och via stan på en del ärenden. Jag t o m var på klädrea och köpte världens häftigaste  vero moda klänning på 70 %!

Här kommer mina kort:
En sötsöt flicka och en fransk text Papillon. Rullen nedanför fotona är tygremsor som jag stämplat på! Se även på flickans band...

Ena kortet är en fransk text och den andra en sofistikerad lady! Ladyns band är sidenband som jag stämplat på.RSS 2.0