Lite virkat...(och stickat)

I sommar har jag virkat en del, här är två skapelser jag gjort. Den vita är rätstickad med virkad kant. Aqua färgade sjalen är helt virkad. Jag tycker om att göra något med mina händer. Jag återgår alltid tillbaka till att sticka eller virka någonting emellanåt. Det är en rofylld hobby.

Det ligger i tiden med virkat/stickat. Det har blivit trendigare än någonsin! Ut i den stora världen poppar det upp handarbetscafén. Kändisar stickar mellan sina filmtagningar, det är inte längre något som gamla tanter sitter och gör.

Alltså är jag trendig!


Jag namnger sjalarna med grabbarnas gamla namn-etiketter. Kul att få användning för dem istället för att slänga dem.Lite stickat..

Här är två sjalar. Den gröna fick jag för ett par år sedan av min väns mamma. Den är jätte stor och man kan vira den hur mångar varv som helst runt halsen.

Den orange stickade jag i vintras efter att jag sett min kära väninna Camillas sjal i grönt. Rätstickning med tre tofsar. Den här gjorde lite större än den Camilla har.Till alla pudelrockare..

Nostalgi tripp till 80-talet med Whitesnake o världens sexigaste Coverdale...jo Smirre jag vet du dreglar oxå.......


Loppis e faktiskt kul!

Äntligen hittade jag idag ett till skärbräde i porslin. Det mindre köpte jag i våras från in my carport. Och idag...var lyckan stooor när jag hittade detta för endast 4 euro!

Serveringsbesticken är i nysilver. Jag råkade i misstag på dem och fick dem väldigt billigt!!


Vackert och gott

Min kära väninna Camilla tittade upp till mig förra veckan med denna härliga "kruka". Hon kramade om mig  och visade sin omtanke efter det som hänt i sommar.  Nyttig basilika och stark chili gör den goda maten godare!

Norpar alla dagar av basilikan. Jätte gott tillsammans med bl a tomater.

Puss på dig, hoppas vi känner varandra 100 år till, minst. Tänk när vi sitter på hemmet i varsin gungstol och går igenom våra liv. Ja, vi har gjort mycket tillsammans hittills...oj oj...det blir kul att tänka oss som 80-åriga härliga tanter med ett minnen som skulle få halva befolkningen att rodna...fnissar..Några sommarbilder..

..från stugeli......på moen!! Finns inga ord hur härligt det är med myggor....ute i skogen !Toffe på väg till skärin...
...tillsammans med söta Idde-Vidde-------eller Ida-Skida...kärt barn har många namn

Bäggan med släggan??  Nej med väskan och en boll...en stjärna är född, ser det ut som
...eller kanske två stjärnor  till ...
Sen är det gott med påmm fritt.....eller en öl...och vart tog påmm fritten vägen??

...på det kom det bastu och hopp i böljan den blå..
...och blött är det och kanske lite kallt?
.
Sen är man bara nöjd, gullig och glad!

Att leka med ordworlde.net

Men jag har ännu inte fattat hur man får bilden större. Anyone??

Var med och tävla!

Kolla in länken mamamekko, här pågår en utlottning av häftiga smycken! Lycka till!

Jag och systeryster var på en runda...

....till Emmaus/Cirkeln ikväll när de har öppet till kl 19. Sari hittade häftiga gardiner i guld som hon ska ha i sitt vardagsrum. De har ett jättehäftigt hus som ser ut som en 8.
Köket är ihop med vardagsrummet och Sari har målat köksskåpen svarta och satt rött plast ovanför diskhoarna. Sedan har hon gulddetaljer runt listernai rummet och en fondvägg i rött. Man måste se hur häftigt det ser ut i verkligheten.

Nåja, jag hittade den här "boken " som tydligen ingen ville ha...fniss...

Och en tidning, Veckojournalen, från 1930 där det står att drottning Viktoria är död. Jätte vackra foton på henne ! Vågar man klippa i en så här gammal tidning? Hur mycket är den egentligen värd?
Några vita loppisfynd

Loppisfynd som fått vit målfärg.

En vinlåda där jag sandpapprat fram vinmärket. Skall ha en massa scrapingsaker i den här lådan.Lådan som var brun och ful som jag visade i inlägget från igår, blev charmig i vitt. Den är inte riktigt klar ännu, ska få lite mera shabby chic stil...
En ca 60 cm hög ljusstake blev skitläcker i shabby chic vitt, eller hur?
Silverfatet blev ett stilleben som just idag ser ut så här. Jag brukar ändra ofta! Glasklockan är ett av mina bästa köp det här året från In My Carport i Uppsala. Blunda för sakerna runt omkring...mina scrap-album..m m...  Flyttade om saker och ting när jag skulle fota - och igen kan jag konstatera att jag ingen fotograf är !
Nytt pyssel - en blomma.

Jag har gjort en blomma av papper. Pappret liknar japanskt papper, tjockare på sidorna och tunt på fram/baksidorna. Jag har köpt det på Tiimari för länge sedan och som nu äntligen kom till användning. Lite bling på och så blev den så här. Klicka på lilla bilden så blir den större.Sommarens vackraste bukett!

Min härliga kompis Berit kom till mig i lördags med sommarens vackraste bukett. Det var Röda Kors marknad på stan och där kan man köpa härliga blombuketter till vettiga priser. Varje kommun har eget stånd där man säljer bakverk, rökt fisk, grönsaker, blommor m m ...

Jag brukar köpa hembakt bröd som är så gott.

Men njut av denna vackra bukett!


Loppisfynd i sommar....några av dem...


Jag älskar att gå på loppisar och alltid hittar man ju något...ibland mindre nyttiga saker, ibland något man faktiskt behöver. Varje onsdag kväll är det loppis på stans torg.

Jag träffar nästan alltid på samma dam som är ute i samma ärende som jag. Nu har vi blivit kompisar och pratar ditt och datt om våra fynd...alltid lika trevligt att möta denna dam som vet vad hon vill ha. Tack och lov inriktar vi oss på olika saker, annars skulle vi få slita i fynden!
Det lilla träfatet, ljusstaken och och det häftiga skrinet, har allt blivit till vitt. Jag har målat massor i vitt den här sommaren. Också mina tråkiga balkongstolar blev fräsiga i vit färg. Silverfatet är skitläckert med en mönstrad kant. Det stora träfatet är stort och jag har ännu inte bestämt mig och jag behåller det så här. Dessa saker är från Cirkeln.
Alla saker kostade ca 2 euro/st.
Sommarens bästa fynd!! En härlig väska i läder och mocka!!
Ett gammalt fotoalbum, en vit kjol (för 1 euro!!!). Några vita gamla dynvar.

Två gamla ovala assietter i pressglas.Ett enkelt kort!

Min väninna fyllde 40 i våras och vi blev bjudna på en underbar vikingafest till Vikingabyn i Saltvik i juni. Tyvärr regnade det men vi satt inne i ett stort hus med öppen brasa mitt golvet vid fyra långbord längs med väggarna.

När vi kom blev vi mottagna och fick tidsenliga kläder. Maten var super, 4 olika sorters kött som fått koka i timmar, kokt rotfruktskompott, viktkåls-lingon sallad och kokt speltvetekorn.

Toffe&Idas kort /present blev så här:

RSS 2.0