Crunchy müsli!
Igår lagade jag denna underbara müsli som jag tagit från finska nelonen. Det är ett recept av Nigella. Ungarna älskar den och den kan användas även till glass. Jag brukar inte följa recept slaviskt utan ta lite än det ena och än det andra. Det blir alltid lika gott.
Nigellas choklad-nöt-granula
2,5 liter
11 dl (450 g) stora havregryn
2,5 dl (125 g) solrosfrön
2 dl (100 g) skalade sesamfrön
5 dl ( 300 g ) jordnötter
½ dl (25g) kakaopulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk fint havssalt
2 dl (175 g) äppelmos
2 msk solrosolja
1 dl (125 g) mörk rissirap eller vanlig mörk eller ljus sirap
½ dl flytande honung
2 dl (100 g) ljust socker t ex ljus muscovado
Blanda äppelmosen med havregrynen, sesam och solrosfröna. Tillsätt kakaopulvret och blanda väl.
Smaka av med ingefära och kanel. Häll i honung, sirap och jordnötter, olja och socker. Tillsätt saltet. Blanda väl.
Häll allt på en ugnsform och låt det torka i ugnen på 150 grader ca 40 minuter eller tills granulan är gyllengul. Blanda om emellanåt.
Låt det svalna och häll upp i en lufttät burk så håller blandningen flera veckor.
JÄTTEGOTT!!!
Nigellas choklad-nöt-granula
2,5 liter
11 dl (450 g) stora havregryn
2,5 dl (125 g) solrosfrön
2 dl (100 g) skalade sesamfrön
5 dl ( 300 g ) jordnötter
½ dl (25g) kakaopulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk fint havssalt
2 dl (175 g) äppelmos
2 msk solrosolja
1 dl (125 g) mörk rissirap eller vanlig mörk eller ljus sirap
½ dl flytande honung
2 dl (100 g) ljust socker t ex ljus muscovado
Blanda äppelmosen med havregrynen, sesam och solrosfröna. Tillsätt kakaopulvret och blanda väl.
Smaka av med ingefära och kanel. Häll i honung, sirap och jordnötter, olja och socker. Tillsätt saltet. Blanda väl.
Häll allt på en ugnsform och låt det torka i ugnen på 150 grader ca 40 minuter eller tills granulan är gyllengul. Blanda om emellanåt.
Låt det svalna och häll upp i en lufttät burk så håller blandningen flera veckor.
JÄTTEGOTT!!!
Kommentarer
Trackback