Stifado
Här kommer receptet på middagen vi åt igår söndag. Det här är en grekisk gryta som jag brukar laga lite nu och då. Jag rekommenderar den mycket varmt. Och nej...jag har inte provat cheescaken som jag skrev i tidigare inlägg men här är receptet på den oxå.
Jag har kopierat recepten från internet och här hittar Stifado och här hittar du cheescake från Leila bakar på tv 4.
STIFADO
Jag har kopierat recepten från internet och här hittar Stifado och här hittar du cheescake från Leila bakar på tv 4.
STIFADO
Ingredienser | |
1 1/2 kg grytbitar av nöt (gärna av fransyskan) 7 små gula lökar 1 dl olivolja Några vitlöksklyftor (hackade) 1dl rödvin 3 msk tomatpuré Salt, peppar 3 lagerblad Knappt 1/2 tsk kanel 1 kryddmått nejlika | |
Gör så här: | |
Bryn köttet i olivoljan i en gryta. Blanda tomatpurén med lite vatten och häll i. Häll i vatten så att det nätt och jämnt täcker köttet. Skala lökarna och lägg dom hela i grytan. Tillsätt rödvin, salt, peppar, lagerblad, kanel, nejlika och vitlöken. Låt det sedan koka sakta i ca 2 1/2 timme. Tillsätt mer vatten vid behov. | |
NEW YORK BLUE BERRY CHEESECAKE Ingredienser300 g digestivekex 150 g smör 600 g philadephiaost 2 1/2 dl kesella 10% 1 dl strösocker 1 dl majsstärkelse 2 tsk vaniljsocker 3 ekologiska ägg 1 dl vispgrädde 200 g vit choklad 1 1/2 dl frysta blåbär Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. 2. Krossa kexen i mixer och blanda med smält smör. 3. Packa kexblandningen hårt en form med löstagbara kanter. 4. Grädda botten i cirka 10 minuter och låt svalna. 5. Vispa Philadelphiaost och Kesella krämigt i en skäl. 6. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker. 7. Rör i ägg och sist grädde. 8. Smält choklad i ett vattenbad och blanda ner i smeten. 9. Häll den över kexbotten och strö över frysta blåbär. 10. Grädda kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk. 11. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen, cirka 30 minuter. Leilas tips! Om cheese caken får bli kylskåpskall innan servering så är det lättare att skära den i snygga bitar. |
Kommentarer
Postat av: Kristina
Hur många kalorier är det per 100gram?
Trackback