Stifado

Här kommer receptet på middagen vi åt igår söndag. Det här är en grekisk gryta som jag brukar laga lite nu och då. Jag rekommenderar den mycket varmt. Och nej...jag har inte provat cheescaken som jag skrev i tidigare inlägg men här är receptet på den oxå.

Jag har kopierat recepten från internet och här hittar Stifado och här hittar du cheescake från Leila bakar på tv 4.

STIFADO

Ingredienser
1 1/2 kg grytbitar av nöt (gärna av fransyskan)
7 små gula lökar
1 dl olivolja
Några vitlöksklyftor (hackade)
1dl rödvin
3 msk tomatpuré
Salt, peppar
3 lagerblad
Knappt 1/2 tsk kanel
1 kryddmått nejlika
 
Gör så här: 
Bryn köttet i olivoljan i en gryta. Blanda tomatpurén med lite vatten och häll i. Häll i vatten så att det nätt och jämnt täcker köttet. Skala lökarna och lägg dom hela i grytan. Tillsätt rödvin, salt, peppar, lagerblad, kanel, nejlika och vitlöken. Låt det sedan koka sakta i ca 2 1/2 timme. Tillsätt mer vatten vid behov.



NEW YORK BLUE BERRY CHEESECAKE
            
Ingredienser
                                                      
300 g digestivekex
150 g smör

600 g philadephiaost
2 1/2 dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ekologiska ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 1/2 dl frysta blåbär

         
                                       
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Krossa kexen i mixer och blanda med smält smör.
3. Packa kexblandningen hårt en form med löstagbara kanter.
4. Grädda botten i cirka 10 minuter och låt svalna.
5. Vispa Philadelphiaost och Kesella krämigt i en skäl.
6. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
7. Rör i ägg och sist grädde.
8. Smält choklad i ett vattenbad och blanda ner i smeten.
9. Häll den över kexbotten och strö över frysta blåbär.
10. Grädda kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
11. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen, cirka 30 minuter.

Leilas tips!
Om cheese caken får bli kylskåpskall innan servering så är det lättare att skära den i snygga bitar.

Kommentarer
Postat av: Kristina

Hur många kalorier är det per 100gram?

2007-09-15 @ 14:05:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0